SaviHost

SaviHost je mala aplikacija osmišljena da pokreće VST plugine koji nemaju svoje standalone verzije, tj. ne mogu se pokrenuti na desktop računaru samostalno bez neke druge vst-abilne aplikacije… Recimo plugin Waldorf Attack nakon što ga instaliramo imamo samo attack.dll fajl u vst folderu i to je sve ! Praktično w.attack možemo pokrenuti samo ako otvorimo Cubase ili neki drugi sekvencer ili audio software koji podržava vst plugine.

Upravo iz tog razloga imamo na raspolaganju SaviHost !!! Jer mnogi muzičari na stejdžu koriste standalone plugine, bez dodatnih sekvencera itd… recimo muzičaru treba samo Native Instruments FM7 ili Korg M-1 itd..

Da bi pokrenuli neki od plugina koji nemaju standalone verzije, sve što treba da uradimo je da SaviHost.exe kopiramo u folder gdje je taj plugin i reimenujemo fajl SaviHost.exe prema nazivu plugina.

Recimo ako Waldorf Attack plugin dll fajl ima naziv attack.dll, sve što treba da uradimo je da kopiramo SaviHost.exe u taj folder i reimenujemo ga u Attack.exe (SaviHost.exe -> Attack.exe) i pokrenemo taj fajl. Kao rezultat dobijamo otvoren Waldorf Attack u standalone režimu rada, sa punim midi pristupom i slično…

… sljedeća slika prikazuje Waldorf Attack plugin pokrenut SaviHost-om

saviattack

SaviHost stranica i download

SaviHost dolazi u dvije varijante:

  • sa dodatnom keyboard kontrolom (kao na gornjoj slici)
  • bez keyboard kontrole

pa kome šta treba ima izbor.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: